Direcția de Asistență Socială Brașov, premiată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale

Direcția de Asistență Socială Brașov și-a adjudecat patru dintre premiile Concursului „100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România”.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a organizat în perioada 06 noiembrie 2018 – 07 decembrie 2018 un concurs dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România, în contextul anului aniversar al Centenarului Marii Uniri.

Concursul „100 de exemple de bune practici în serviciile sociale din România” s-a adresat furnizorilor de servicii sociale publici și privați care au înființat și dezvoltat servicii sociale, considerate modele de bună practică în domeniul în care activează și care au reușit cu profesionalism, responsabilitate și tenacitate să îmbunătățească calitatea serviciilor sociale oferite.

Fișele de prezentare a serviciului social transmise de către furnizorii publici și privați au fost evaluate de către comisia de jurizare constituită la nivelul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, iar în urma evaluării au fost desemnate câștigătoare 100 de servicii sociale oferite de furnizori acreditați de servicii sociale din România.

Au fost apreciate ca exemple de bune practici Căminul pentru Persoane Vârstnice, Centrul de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru persoane vârstnice tip club Noua, Centrul Rezidențial pentru Persoane Fără Adăpost și Unitatea de Îngrijiri la Domiciliu pentru persoane vârstnice, structuri organizatorice ce funcționează în cadrul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Este o recunoaștere a muncii echipei care furnizează servicii sociale și o garanție a faptului că eforturile acesteia orientate către beneficiar și comunitate urmărește să furnizeze servicii sociale la un înalt nivel de calitate și performanță.

Totodată, ne obligă să răspundem provocărilor și exigențelor domeniului la un nivel ridicat, să valorizăm și mai mult asistența socială, să identificăm soluții pentru beneficiarii serviciilor sociale și să fim mereu aproape de OAMENI, deoarece asistența socială este cu și despre oameni și, mai ales pentru oameni.

Articolul precedentEroii Revoluției vor fi comemorați astăzi
Articolul următorFOTO + VIDEO Pompierii brașoveni au făcut sărbătorile frumoase unor familii sărace