Procurorii de la Parchetul General au încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu deputatul Pro România Mihai Valentin Popa, prins băut la volan în noiembrie 2019, el urmând să plătească o amendă penală de 40.000 de lei, anunță Hotnews.

Potrivit Parchetului General, procurorii au sesizat instanța supremă, cea care ar trebui să aprobe acest acord de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de către deputat cu procurorii.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii notează că, în seara zilei de 28 noiembrie 2019, deputatul a condus pe drumurile publice un autoturism, deși era băut. În urma analizei toxicologice s-a stabilit o alcoolemie de 1.25 g/l. Prin acest acord, deputatul Mihai Valentin Popa ar urma să plătească o amendă de 40.000 de lei, „corespunzător a 160 de zile amendă cu un cuantum al unei zile-amendă de 250 lei”. Mihai Valentin Popa este deputat de Brașov la primul mandat, ales în 2016 pe listele PSD. În iunie anul trecut, el a trecut la partidul lui Victor Ponta, Pro România.
El a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2017, pentru şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Popa a fost acuzat de procurori că a amenințat un primar din județul Brașov, în încercarea de a-l convinge să nu schimbe o protejată a sa aflată în conducerea unui spital din subordinea primăriei. În noiembrie 2020, Mihai Valentin Popa a fost achitat definitiv de către instanța supremă.
SURSA: HOTNEWS

Sursa: Realitatea de Brasov

Articolul precedent150 de brazi scoși la vânzare de Regia Pădurilor!
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 128. Încă un mit spulberat: modelul suedez