Decizie în Instanță pentru administrarea unei grădinițe

Accesul spre Gradinita nr. 13, de pe str. Agrișelor nr. 10, nu mai poate fi blocat. Primăria Brașov a obținut sentința definitivă în acest sens, de la Tribunalul Brașov. Sentința este definitivă.

La sfârșitul lunii august, proprietarului terenului a încercat să blocheze accesul spre clădirea grădiniței. Primăria Brașov a obținut o ordonață președințială prin care s-a deschis accesul. Proprietarul terenului a contestat această ordonanță, iar în data de 14 octombrie, Tribunalul Brașov a decis respingerea apelului, sentința fiind definitivă.

,,Prin această hotărâre se confirmă dreptul copiilor de a merge la această grădiniță. Este păcat că unii oameni se gândesc că prin astfel de metode de șantaj ne pot forța mâna. Acea grădiniță funcționează legal din toate punctele de vedere și îi asigur atât pe părinți, cât și pe angajații grădiniței că ea va funcționa în continuare acolo, mai ales că din punctul nostru de vedere dreptul de proprietate al Municipalității asupra clădirii este unul foarte clar. Vom face, în continuare, toate demersurile necesare în instanță pentru a îi menține acestui imobil funcțiunea de grădiniță”, a spus primarul George Scripcaru, după pronunțarea instanței.

Grădinița s-a aflat în proprietatea statului român încă de dinainte de 1989, iar prin OUG nr. 184/2001, de modificare a Legii învățământului 84/1995, toate clădirile și terenurile în care își desfășurau activitatea unitățile de învățământ au fost trecute în domeniul public al UAT-urilor. Ca o consecință a acestor prevederi legale, au fost inventariate unitățile de învățământ și a fost îndeplinită procedura privind atestarea domeniului public al UAT-ului, prin HG nr. 972/2002. Astfel, toate aceste imobile de pe teritoriul municipiului Brașov au fost preluate de Municipalitate, inclusiv grădinița nr. 13.

Articolul precedentNu au buletin, dar au intrat în vizorul Poliției
Articolul următorFOTO Schimbări majore pentru zona Star – Modarom