Decizie finală în cazul de dopaj de la Corona Brașov!

Gruparea de handbal feminin Corona Brașov a fost retrogradată, definitiv, din Liga Națională, dar se poate înscrie, din sezonul următor, în liga secundă! Decizia aparține Comisiei de Apel din cadrul Federației Române de Handbal.

La începutul lunii decembrie, formația de handbal feminin a fost sancționată cu suspendarea după ce jucătoarele ar fi utilizat metode de recuperare interzise de Asociația Mondială Antidoping. 17 jucătoare au fost suspendate provizoriu, până la o decizie finală a forului mondial antidoping. Sancțiunea de acum mai bine de o lună a fost contestată de clubul Corona Brașov, iar Comisia de Apel a judecat cazul și a dat o decizie finală:

„Referitor la apelul formulat de CSM Corona Brașov împotriva Hotărârii nr. 1/ 06.12.2019 a Comisiei de Disciplină a FRH, Comisia de Apel decide:

Admite apelul formulat de CSM Corona Brașov.

În temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimbă în parte hotărârea apelată, în sensul că sancționează echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Brașov cu retrogradarea din Liga Națională Liga Florilor MOL ediția 2019-2020. Menține în rest celelalte dispoziții ale hotărârii atacate”.

Astfel, toate rezultatele de până acum ale echipei au fost anulate, iar formația a fost exclusă din cupele europene, dar și din actualul sezon al Cupei României. Există, totuși, o cale de atac, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Articolul precedentVIDEO Hora Unirii, la Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă din Braşov
Articolul următorVIDEO Bătrână carbonizată în propria locuință