Ca urmare a scandalului de dopaj în care este implicată, echipa de handbal feminin, Corona Brașov, a pierdut toate punctele în Liga Națională și a fost descalificată din competiție, este anunțul Federației Române de Handbal! Ieri, gruparea brașoveană fusese exclusă și din cupele europene. În campionat, Corona era pe locul secund, formația fiind calificată și în grupele Cupei EHF, acolo unde ar trebui să susțină prima partidă pe data de 5 ianuarie.

Comisia Centrală de Disciplină a luat această decizie în urma scandalului de dopaj de la poalele Tâmpei, în urma căruia au fost suspendate provizoriu și 17 jucătoare.

În legătură cu procedura disciplinară deschisă împotriva clubului C.S.M. Corona Brașov, Comisia, văzând punctul de vedere al acestuia, hotărăște: Respinge excepția necompetenței generale a Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată Respinge excepția inadmisibilității sesizării Comisiei de Disciplină, ca neîntemeiată. În baza dispozițiilor Art.63 alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea și combaterea dopajului în sport, sancționează echipa de handbal feminin senioare a C.S.M. Corona Brașov cu descalificarea și pierderea punctelor obținute în Liga Națională, sezonul competițional 2019-2020. Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii. Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4.”, se specifică într-un comunicat publicat pe site-ul FR de Handbal.

Articolul precedentUn nou patinoar în aer liber, la Brașov
Articolul următorDezinteres pentru tichetele sociale oferite pensionarilor