Un bărbat în vârstă de 46 de ani este cercetat penal după ce a fost surprins de lucrătorii de la Poliția de Frontieră Berezeni în timp ce se afla la vânătoare alături de alți opt vânători și a împușcat un căprior deși nu deținea autorizație pentru această categorie de vânat. Din verificările efectuate la faţa locului, s-a stabilit că grupul de vânători desfășura o activitate în baza unei autorizații de vânătoare colectivă pentru recoltarea speciilor: iepuri de câmp (80 de bucăți), mistreți (6 bucăți), vulpi și câini hoinari.

Duminică, 8 decembrie, în jurul orei 13:30, polițiștii de frontieră au descoperit grupul de vânători cu ajutorul unei lunete de supraveghere optică, pe raza localității Bumbăta, la o distanță de aproximativ 3 kilometri de râul Prut. Aceștia au văzut cum vânătorii au tras mai multe focuri de armă spre un grup de animale sălbatice, din specia căprior, în urma cărora un animal a căzut la pământ.

Imediat, lucrătorii din cadrul IFTP s-au deplasat în cel mai scurt timp la faţa locului, unde se aflau cei nouă vânători. La aproximativ 400 de metri de ei se afla căpriorul împușcat iar un bărbat în vârstă de 46 de ani a declarat că a executat trei focuri de armă cu carabina sa, spre o vulpe, însă nu a văzut dacă animalul a căzut la pământ sau dacă a împușcat altceva.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autovehiculului de teren condus de bărbatul de 46 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit două arme de vânătoare şi muniţia aferentă acestora (30 de cartuşe), deţinute legal.

Bărbatului în cauză i s-a adus la cunoștință că va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj.

Totodată, bunurile descoperite asupra lui, în valoare totală de 9.300 de lei, precum şi autoturismul de teren, în valoare de 19.120 de lei, au fost ridicate în vederea continuării şi definitivării cercetărilor, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, animalul sălbatic ucis urmează a fi depus la Direcţia Sanitară Veterinară Vaslui cu sediul în municipiul Bârlad, pentru expertiză.

Articolul precedentHANDBAL: Corona, înlocuită de Bistriţa în Cupa EHF
Articolul următorFestivalul „Fulg de nea”, astăzi, la Braşov