Cursuri gratuite de formare profesională

În luna februarie, şomerii braşoveni se pot înscrie, gratuit, la cursuri de formare profesională pentru următoarele meserii: agent de securitate, bucătar, contabil, cosmetician, lucrător în comerț, inspector/referent resurse umane  și sudor.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 7 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 24 – 28 februarie 2020.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursurile de contabil si inspector/referent resurse umane – liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru cursul de cosmetician – liceu, pentru cursurile de agent de securitate și sudor – studii minime obligatorii iar pentru cursurile de bucătar și lucrător în comert – învățământ gimnazial.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului variază între 2 și 9 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare înscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere, în original şi copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
  • recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov, Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Articolul precedentFOTO + VIDEO S-a masturbat în fața unor minori și a fost prins de polițiștii locali
Articolul următorProgramul Rabla se aplică din acest an și pentru cumpărarea de motociclete!