Cursuri gratuite de formare profesională, pentru șomeri

În luna noiembrie, şomerii braşoveni se pot înscrie, gratuit, la cursuri de formare profesională. 

Acestea se vor ține pentru următoarele meserii: agent de securitate, bucătar, casier, confecționer-asamblor articole din textile, inspector în domeniul securității și sănătății în muncă,manager resurse umane, ospătar  și sudor.

Perioada preconizată pentru începerea acestor 8 cursuri de formare profesională este cuprinsă între 26 – 29 noiembrie 2018.

Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul de manager resurse umane – studii superioare; pentru cursul de inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca- liceu cu profil tehnic (diploma de bacalaureat); pentru cursurile de: agent de securitate, casier, confectioner asamblor articole din textile și sudor – studii minime obligatorii iar pentru cursurile de: bucătar și ospătar- învățământ gimnazial

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi) iar durata cursului variaza intre 2 si 6 luni conform specificului meseriei.

Documentele necesare inscrierii la un program de formare profesionala sunt următoarele:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • certificat de naştere, în original şi copie;
  • actele de studii eliberate în condiţiile legii, în original şi copie;
  • actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice
  • cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament ;
  • recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenţiei.

Informaţii suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obţine la sediul instituţiei din Brasov: Str. Lungă, Nr.1A, cam.8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Articolul precedentFOTO – Clădire istorică din Brașov, reabilitată
Articolul următorFOTO – Accident grav, în această seară, în județul Brașov