Meci mare pe Tineretului mâine după-amiază. FC Braşov întâlneşte, în play-off-ul Cupei României, pe FC Hermannstadt, singura echipă neînvinsă din Liga 1. Partida se va disputa de la ora 16.00, iar intrarea generală va fi liberă. Dan Alexa, antrenorul celor de la FC Brașov, a susținut o conferință de presă în care a prefațat duelul de mâine.

O să fie greu, clar. Întâlnim o echipă care încă nu a pierdut sezonul acesta, se află în primele 3 în Liga 1. O formație care a surprins prin organizare de joc, determinare și spectacol. Un adversar extrem de dificil. Dar avem obiectivul să jucăm în grupe. Să fiu sincer nu ne-am fi dorit chiar Hermannstadt. Dar asta este. Vom încerca să ne ridicăm la nivelul jocului, la nivelul adversarului. După Hermannstadt, la trei zile jucăm un alt meci important, cu Slatina acasă.

„Problema mea este cum voi face primul 11. Sunt jucători care revin după accidentări”

Unele de lungă durată. Sunt sunt apți 100% din punct de vedere fizic, așa că nu e indicat să-i forțez multe minute. Un lucru este clar, tratăm jocul foarte serios. Vom încerca să obținem maxim și să ne ridicăm la nivelul adversarului. Măldărășanu este un antrenor pe care-l apreciez, încă de când eram eu la Rapid. Pentru că a zis că nu negociază cu nimeni din Giulești atâta timp cât sunt eu acolo. Echipele lui arată foarte bine.

Este un caracter foarte frumos. Nu mizez pe faptul că Hermannstadt va folosi rezerve. Chiar și jucătorii care au evoluat mai puțin sunt foarte buni și au minute multe și meciuri chiar și în Liga 1. Au dubluri foarte bune pe posturi. Astfel că oricine va evolua, cu siguranță vor avea un prim 11 foarte bun. Este o echipă tare, nu întâmplător nu au pierdut sezonul acesta. Este o formație omogenă, extrem de organizată și reactivă atunci când recuperează mingea.

Jucătorii noștri de atac sunt restanți, nu au reușit să înscrie și asta este marea noastră problemă. Când joci cu echipele mari, trebuie să te adaptezi și la stilul lor. Dar pentru noi este extrem de important să avem o filozofie proprie. Vreau să am o echipă care pune probleme, care joacă mult în jumătatea adversă„, a precizat antrenorul celor de la FC Brașov, Dan Alexa.

Dan Alexa va avea un lot competitiv la dispoziție.

După mult timp se poate baza pe aproape tot lotul. Dan Spătaru, Diogo Izata, Tudor Saim si Mbombo sunt refăcuți doar croatul Tomislav Sorsa acuzând probleme medicale în continuare. Dacă trece de FC Hermannstadt, FC Brașov se va califica în grupe. Acesta este noul format al competiției din acest sezon. Cu 4 grupe a câte 6 echipe. Vor fi cinci meciuri disputate de fiecare grupare. Cea mai slab cotată va avea 3 partide pe teren propriu. Calificarea în grupe aduce 8.000 de euro, iar fiecare punct câte 4.000 de euro.

Articolul precedentHOCHEI: Corona Brașov pierde ultima deplasare din Ungaria!
Articolul următorClipe de spaimă, astăzi, la o școală din Făgăraș!