Cum se circulă pe drumurile din municipiul Brașov? Unde au acționat utilajele de deszăpezire?

Cele două firme de deszăpezire, Comprest şi Eurostrada, au acţionat de aseară, începând cu ora 19.30, cu toate utilajele de deszăpezire programate, astfel că, în această dimineață, arterele principale erau curățate și se circula în condiții optime.

Având în vedere că ninsoarea s-a oprit și nu a mai fost necesară intervenția pe drumurile principale, în primele ore ale dimineții s-a putut interveni și în interiorul cartierelor.

Până în această dimineață s-a acționat pe străzile principale, cele pe care circulă mijloacele de transport în comun, zonele mai înalte – de ex. CD Gherea, cartierul Șchei, podurile și pasajele, drumul spre Poiana Braşov și Poiana Braşov.

Comprest a asigurat această activitate cu 23 de utilaje. Având în vedere ninsoarea abundentă, aseară și în prima parte a nopții s-a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi s-a împrăştiat şi material antiderapant. Până la această oră s-au utilizat aproximativ 200 de tone de material antiderapant, stocul operatorului fiind în acest moment de aproximativ 400 de tone. La această oră, se asigură activitatea de deszăpezire cu utilaje mici în cartierul Șchei și pe Dealul Cetății, precum și pe drumul spre Poiana Braşov. Telefon dispecerat: 0268-416495.

Eurostrada a acționat cu 15 utilaje, având în permanenţă 10 pe străzi. Firma a intervenit pentru curăţarea carosabilului cu lama şi a împrăştiat material antiderapant. Eurostrada a utilizat aproape 80 de tone de material antiderapant şi mai are un stoc de peste 400 de tone. În acest moment se mai acționează în Stupini, Bartolomeu – Avantgarden și Triaj.

Telefon dispecerat: 0268-311310.

Având în vedere situația din luna noiembrie, când ninsoarea abundentă a coincis cu perioada de circulație maximă, Municipalitatea, împreună cu cei doi operatori, au stabilit ca, pe lângă bazele celor două firme care asigură această activitate, să mai existe și niște puncte permanente cu utilaje de deszăpezire, în cartierul Răcădău, la capătul superior al bulevardului Valea Cetății, la capătul de linie RAT de pe b-dul Saturn și la capătul de linie de pe str. 13 Decembrie. Odată cu pornirea ninsorii, utilajele aflate în aceste baze temporare au putut interveni imediat.

În prima etapă de intervenție se asigură deszăpezirea arterelor principale și a celor pe care circulă mijloacele de transport în comun, pentru ca după oprirea ninsorii să se intervină și în interiorul cartierelor, gradual, în funcție de categoria străzilor.

Cetăţenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratele celor două firme, în funcţie de zona de intervenţie. În cazul în care solicitările lor nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru Serviciului Urmărire Contracte Salubrizare şi Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov – tel 0268 416550, tasta 9,  int. 127, 253, 254, email:[email protected]

Zonarea pentru deszăpezire este următoarea:

– Eurostrada: cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona str. Harmănului – B-dul Gării – 13 Decembrie;

– Comprest: restul orașului, inclusiv Poiana Brașov;

– Deszăpezirea tronsoanelor 1, 2 și 3 ale ocolitoarei este asigurată de CNAIR.

Articolul precedentFOTO – Accident pe un drum județean din Brașov
Articolul următorFOTO + VIDEO Incendiu, în municipiul Brașov! Bărbat carbonizat