Acest lucru se va întâmpla odată cu deschiderea unei secţii de ATI cu 20 de paturi, în cadrul Staţionarului Tractorul.

Singura condiţie pentru punerea ei în funcţiune este realizarea cât mai rapidă a angajărilor de personal medical specializat în anestezie-terapie intensivă, lucru, însă, din păcate, nu tocmai lesne de realizat în această perioadă dificilă de criză sanitară.
Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii, au vizitat această secţie a cărei amenajare se va încheia la sfârşitul săptămânii viitoare.
De asemenea, oficialii braşoveni împreună cu conducerea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov reprezentată prin managerul dr. Călin Cobelschi şi directorul medical dr. Cătălin Mişarcă au trecut în revistă alte două proiecte ample de investiţii de care beneficiază această unitate medicală şi al căror termen de finalizare este stabilit pentru sfârşitul acestui an.
Vorbim despre extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe – proiect al Ministerului Sănătăţii finanţat prin Banca Mondială, şi despre reabilitarea şi modernizarea Corpului B al Staţionarului Central – proiect demarat de Consiliul Judeţean şi transferat din punctul de vedere al execuţiei şi al finanţării către Compania Naţională de Investiţii.
Informaţii detaliate despre aceste proiecte vitale pentru sănătatea braşoveană sunt disponibile aici:
În acest an, Consiliul Judeţean Braşov a alocat spitalelor din subordine 60 de milioane de lei din bugetul propriu, bani care reprezintă aproximativ 30% din fondurile care au venit la nivelul judeţului fără o anumită destinaţie. Am făcut în aşa fel, încât să aplicăm pe fonduri europene, iar unităţile medicale de interes judeţean au astăzi în implementare proiecte destinate modernizării ambulatoriilor şi unităţilor de primiri urgenţe sau eficientizării energetice a clădirilor. Am atras finanţări şi de la Compania Naţională de Investiţii, şi am primit sprijin guvernamental atât în ceea ce priveşte extinderea UPU de la Spitalul Judeţean, cât şi pentru cumpărarea mai multor echipamente medicale la nivelul judeţului Braşov. De asemenea, este foarte important faptul că avem două proiecte pe care le-am depus pe ghidul de finanţare destinat gestionării crizei COVID. Un proiect în valoare de 46 de milioane de lei este în implementare, iar cel de-al doilea, în valoare de aproximativ 26 de milioane de lei, este în etapa de evaluare, iar aceşti bani vor veni ca infuzie în sănătatea braşoveană”, a spus cu acest prilej preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

 

Articolul precedentAlexandru Rafila, la Brașov: „Capacitatea de testare din România este folosită insuficient”
Articolul următorVIDEO Culisele statului paralel. Cum a fost închis megadosarul de corupție EADS