COVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 165 de persoane sunt în carantină și 322 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 350 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu precizarea că în unele cazuri s-au repetat verificările la aceleași locații.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 319 sancțiuni în valoare de peste 296.000 lei.
■ Efective formate din 54 de polițiști au însoțit 9 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 7 societăți comerciale și o persoană fizică autorizată, sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, fiind aplicate 2 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare de 5.000 lei.

■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 01.05.2020, au fost organizate și desfășurate 15 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate aproximativ 180 de forțe de ordine și siguranță publică, care au verificat peste 1.260 de persoane și peste 1.200 de autovehicule, fiind aplicate 179 de sancțiuni contravenționale.
■ Pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, în perioada 01-03 mai 2020, pe lângă activitățile desfășurate pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, zilnic, aproximativ 570 forțe de ordine sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul cetățenilor, dar și pentru depistarea și tragerea la răspundere a persoanelor, care săvârșesc fapte ce încalcă prevederile legale.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedent165 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, în România!
Articolul următorFOTO Un spital și un hotel din Brașov au primit materiale necesare în lupta împotriva Covid-19!