COVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 174 de persoane sunt în carantină și 279 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare. De la ultima raportare s-au derulat aproximativ 500 de misiuni specifice, în cursul cărora au fost verificate peste 2.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 433 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu mențiunea că s-au verificat în mod repetat unele locații. Pentru nerespectarea acestor condiții, o persoană a fost sancționată contravențional și plasată în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile aferente
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 282 de sancțiuni în valoare de aproximativ 285.000 de lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 5 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 6 societăți comerciale și 7 persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, fiind aplicată o sancțiune contravențională pentru fapte de natură economică, în valoare de 10.000 lei.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.
Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentMinistrul Sănătății a vizitat Spitalul Județean
Articolul următorDosar penal în cazul tinerei infectate cu COVID-19, care a decedat pe heliportul de la Ghimbav!