COVID-19: Situația la zi, în județul Brașov!

Direcția de Sănătate Publică Brașov informează că astăzi, în județul Brașov, 161 de persoane sunt în carantină și 527 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 557 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu precizarea că, în unele cazuri, s-au repetat verificările la același locații.
■ De la ultima raportare, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 277 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 545.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 6 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 9 societăți comerciale, sub aspectul respectării interdicțiilor pe timpul stării de urgență, fără a fi constatate abateri.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 21.04.2020, au fost organizate și desfășurate 8 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate 142 forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate aproximativ 1.000 de persoane și 690 de autovehicule. În urma acestor verificări, au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentKlaus Iohannis: „Din 15 mai, toți românii vor fi obligați să poarte măști de protecție!”
Articolul următorVIDEO Ample controale ale polițiștilor, în județul Brașov! Sancțiuni de 30.000 de lei, în șase ore!