COVID-19. Situația la zi, în județul Brașov!

Direcția de Sănătate Publică Brașov anunță că astăzi, în județul Brașov, 185 de persoane sunt în carantină și 494 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 564 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu, cu precizarea că în unele cazuri s-au efectuat verificări repetate la aceleași domicilii.
■ De la ultima raportare, pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 169 de sancțiuni, în valoare de peste 244.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 10 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 3 societăți comerciale, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, fără a fi constatate abateri.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 19.04.2020, au fost organizate și desfășurate 5 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere, cu scopul verificării respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare în vigoare, îndeosebi cele privind restricțiile de circulație auto. În acțiuni au fost angrenate peste 90 de forțe de ordine și siguranță publică, fiind verificate peste 500 de persoane și peste 300 de autovehicule, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.

Instituția Prefectului județului Brașov

România are cele mai puține cazuri noi de COVID-19, de la 1 aprilie, până în prezent! Câți brașoveni sunt infectați?

Articolul precedentMăsuri extreme de securitate, la Gârcini!
Articolul următor18 decese cauzate de coronavirus au fost confirmate astăzi!