COVID-19. Situația din ultimele 24 de ore, la Brașov!

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 335 de persoane se află în carantină, iar 4.671 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu. În ultimele 24 de ore au mai fost externați din Spitalul de Boli Infecțioase 2 pacienți COVID-19 vindecați, numărul total al celor vindecați la Brașov ridicându-se la 23.
■ Prefectul județului Brașov, Mihai-Cătălin Văsii, s-a întâlnit astăzi cu conducerea Direcției de Sănătate Publică Brașov și cu aceea a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brașov, la sediile acestor instituții, subiectul discuțiilor fiind pregătirea din timp a procedurilor de decontare din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate a serviciilor medicale asigurate de spitalele din județ, astfel încât să nu existe întârzieri.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ S-au efectuat 1.796 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, precum și pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 1/1999, privind regimul stării de urgență și stării de asediu, polițiștii și jandarmii au aplicat 251 de sancțiuni, în valoare de peste 375.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 18 convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 28 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se două sancțiuni, în valoare de 6.500 de lei, pentru fapte de natură economică.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. De asemenea, solicităm să se urmeze Recomandarea din 6.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, privind purtarea măștilor sau a altor mijloace de protecție a gurii și a nasului în toate spațiile publice. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.
Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentSubofiţer ISU confirmat pozitiv cu coronavirus!
Articolul următorUn alt medic din Brașov s-a alăturat echipei de la Suceava!