COVID-19. Sancțiuni de aproape 30.000 de lei

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Astfel, la data de 13 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ieri, 13 noiembrie, polițiștii au verificat 134 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 37 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate peste 3800 de persoane, peste 200 de mijloace de transport persoane și peste 300 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 261 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 240 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 21 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de aproximativ 28.800 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 3300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit două dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 30 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 96 de locații. De asemenea, au fost legitimate 38 de persoane și au fost aplicate 16 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 lei. Au fost verificate peste 100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 23 de persoane și au verificat 22 de locații.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020, act normativ care la a intrat în vigoare la data de 09 noiembrie 2020, ora 00.00.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Suntem și vom fi prezenți pe raza întregului județ Brașov și aplicăm
legea în litera și spiritul ei!

Articolul precedentToate contractele Primăriei, la un click distanță!
Articolul următorCOVID-19. Incidență de peste 11 la mia de locuitori, la Sâmbăta de Sus! Situația în județ!