Corul Universității Cambridge, în concert, astăzi, la Brașov

Corul Colegiului Gonville and Caius, unul dintre cele mai vechi colegii din Universitatea Cambridge, în concert la Filarmonica Brașov!

Vineri, 13 decembrie 2019, ora 19.30, la Sala Patria va avea loc Concertul Vocal Simfonic susținut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov și Corul Colegiului Gonville and Caius, unul dintre cele mai vechi colegii din Universitatea Cambridge.
Corul are un turneu în România, realizat sub Patronajul Ambasadei Britanice la București și în această săptămâna va fi prezent pe scena Sălii Patria cu un moment muzical ce vine în întâmpinarea Crăciunului.

Dirijorul este Paul Brough, iar invitați vor fi: GEMMA TAYLOR – soprană, FIAMMETTA FULLER GALE – alto, DAVID BICK, DAVID EDMONDSON-JONES, OLIVER, JONES – tenori, DANIEL GILCHRISTsi VIVEK HARIA – bași
În program:
Lucrări corale de Crăciun și Oratoriul de Crăciun pentru cor și orchestră BWV 248 de J. S. Bach

Evenimentul este realizat cu sprijinul autoritatilor locale, făcând parte din agenda culturala a Primariei Municipiului Brașov pentru luna decembrie. Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Excelenta Sa Andrew Noble, declara: „Va fi un program de Crăciun, se poate puţin din Oratoriul de Crăciun al lui Bach, dar mai ales pentru cântecele populare din Marea Britanie, care se cântă de Crăciun”.

Repere profesionale…
Gonville and Caius College a fost fondat în 1348 şi a avut printre alumni pe omul de ştiinţă Stephen Hawking, pe profesorul Anthony Crick. Se crede că a existat un cor la colegiu de la fondarea sa. Corul Caius este un exemplu al unei anumite tradiţii corale în Marea Britanie a corurilor de catedrală sau a celor ale capelei colegiului. Aceste coruri menţin un nivel ridicat de performanţă a muzicii bisericeşti, dar sunt, de asemenea, un motor pentru producţia de multă muzică nouă.

Prin înregistrările lor, Caius a obţinut o binemeritată reputaţie pentru redescoperirea de repertorii corale uitate. În timpul turneului lor în România, în decembrie, Caius speră să cânte concerte la Bucureşti, Sibiu şi Braşov şi de asemenea să susţină spectacole mai scurte la mănăstiri, biserici şi târguri de Crăciun de-a lungul traseului lor. Ei de-abia aşteaptă să concerteze alături de muzicieni romani şi, nu în ultimul rând, cu Orchestra Filarmonică din Braşov.

Articolul precedentCampionul național al Academiei Forțelor Aeriene
Articolul următorDouă noi achiziţii pentru Aeroportul Braşov