CORONAVIRUS. Alte 3 instituții publice din Brașov iau măsuri radicale!

Serviciul Public de Administrare Creșe, Filarmonica și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov vor avea activitatea afectată.

Viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, a semnat, astăzi, decizia de suspendare a activității creșelor din municipiul Brasov pe perioada întreruperii cursurilor la unitățile de învățământ (11-22 Martie).

După Opera Brașov, o altă instituție de cultură, Filarmonica Brașov, își suspendă și ea activitatea.

Comunicat oficial privind informarea publicului în legătură cu situația concertelor din luna martie de la Filarmonica Brașov:

Vă informăm că, în urma ședinței de Consiliu Administrativ de azi, 10.03.2020, s-a hotărât, ca în baza situației de urgență și ținându-se cont de Hotărârea nr. 6 din 09.03.2020, dată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului Coronavirus, a Hotarârii nr. 5 din 09.03.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov și a recomandărilor Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov privind siguranța participanților la evenimentele publice de pe raza Județului Brașov, în calitate de organ abilitat să autorizeze desfășurarea tuturor acestor evenimente, Filarmonica Brașov suspendă toate concertele programate în intervalul 10.03 – 31.03 2020. Evenimentele urmează a fi reprogramate la date ce vor fi anunțate ulterior.
Biletele achiziționate deja pentru concertele din această perioadă rămân valabile pentru viitoarele concerte, desigur, în baza dovezii achiziției biletului fizic sau on line. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă rugăm să consultați atât site-ul oficial al Filarmonicii Brașov, cât și pagina de Facebook, pentru informații suplimentare, pe parcursul acestei perioade. Pentru prevenție, vă rugăm să urmați sfaturile Direcției de Sănătate Publică.

O altă instituție afectată de coronavirus este Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov.

Reprezentanții instituției informează publicul că, având în vedere contextul epidemiologic de la nivelul României, precum și actele emise de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, în perioada 11 – 31 martie 2020, activitatea cu publicul la nivelul serviciilor funcționale ale DGASPC Brașov se limitează la intervalul orar 10.00-12.00, în fiecare zi, de luni până vineri.
În perioada 11.03.2020 – 31.03.2020, activitatea de evaluare a persoanelor (copii și adulți) în vederea încadrării în grad de handicap se va desfășura doar pentru cazurile urgente (dosarele aflate la limita celor 60 de zile impuse de legislație pentru încadrarea în grad de handicap, dosarele de reîncadrare în cazul certificatelor care expiră până la 31.03.2020, dosarele unde au fost transmise deja programări pentru evaluare).
De asemenea, activitatea cu publicul la ghișeele pentru eliberarea biletelor gratuite de călătorie interurbană, a legitimațiilor de călătorie urbană, a cardurilor europene pentru dizabilitate, a voucherelor pentru dispozitivele asistive, a rovinietelor, a acordurilor pentru indemnizație sau asistent personal etc, se limitează la intervalul orar 10.00-12.00, în fiecare zi, de luni până vineri.
Facem mențiunea că, în afara intervalului orar sus-menționat, accesul în instituție va fi permis doar persoanelor programate în vederea furnizării unor servicii sociale.
Începând cu data de 11 martie 2020, se sistează, până la data de 31.03.2020, vizitele aparținătorilor, voluntarilor și terților în cadrul centrelor rezindențiale ale DGASPC Brașov, iar în perioada 11-22 martie 2020 se suspendă activitatea centrelor de zi și a celor de recuperare din cadrul instituției.
Totodată, se interzic, până la data de 31.03.2020, orice fel de evenimente, cu și pentru beneficiarii instituționalizați, indiferent de locul de desfășurare al acestora, care implică contactul cu persoane din afara centrelor rezidențiale sau contactul acestora cu zone aglomerate (mall, tabere, săli de cinema, săli de evenimente, spectacole, etc).
Decizia de limitare a activității directe cu beneficiarii nu înseamnă, însă, restricționarea accesului brașovenilor la serviciile sociale oferite de DGASPC Brașov.
Aceștia sunt rugați ca, în această perioadă, să folosească mijloacele de comunicare la distanță: email, telefon, poștă. Astfel, cererile și documentele pot fi transmise către DGASPC Brașov pe adresele de email [email protected], [email protected], [email protected] sau pe adresele oficiale ale serviciilor instituției, afișate pe site.
În conformitate cu dispozițiile ANDPDCA, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor pot transmite actele scanate pentru reînnoirea certificatelor de încadrare în grad de handicap pe adresa dedicată de email [email protected] Acolo unde părinții nu au acces la internet, pot solicita transmiterea electronică a acestor documente la serviciile publice locale de asistență socială din cadrul primăriilor de domiciliu.
Documentele pot fi transmise și pe fax, la numărul de telefon 0268.417100, sau prin poștă, la adresele str. Iuliu Maniu nr 6 sau str. Apullum nr. 3.
Precizăm faptul că aceste măsuri sunt temporare și au fost luate în scopul asigurării protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților.
Articolul precedentCORONAVIRUS. 8 cazuri CONFIRMATE, în Capitală!
Articolul următor11 cazuri de coronavirus confirmate astăzi! 3 în această seară