Copiii din Gârcini văd, pentru prima dată, bradul de Crăciun

30 de copii din cartierul Gârcini din Săcele, care nu au ieşit niciodată din localitatea lor, vor ajunge, astăzi, la Braşov, pentru a vedea bradul din Piaţa Sfatului dar şi pentru a pune la dispoziţia braşovenilor decoraţiunile pe care le-au făcut ei înşişi pentru bucuria Craciunului.

Potrivit reprezentantului Depoului de Artă Urbană, Dan Oprea, aceşti copii, care fac parte din comunitatea săracă din Săcele, au renunţat la şcoală, iar acum sunt înscrişi într-un program de educaţie incluzivă, susţinut de studenţi voluntari de la Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, scrie monitorulexpres.ro.

Împreună cu voluntarii de la Facultatea de Litere, Asociaţia Engage, Primăria Braşov şi Biserica Franciscană organizăm această vizită pentru copiii de la Săcele, care nu au ieşit niciodată din localitatea lor, nu au venit niciodată nici până la Braşov. Cei 30 de copii vor veni în Piaţa Sfatului, la brad, apoi vor merge şi în Piaţeta Sfântul Ioan, unde preotul de la Biserica Franciscană le va oferi un ceai cald şi vor sta de vorbă.

Vorbim de copii proveniţi din familii defavorizate, care din diferite motive au renunţat la şcoală. Acum ei fac parte dintr-un program de educaţie incluzivă, susţinut de Asociaţia Engage şi de studenţi de la Litere, care îi asistă pentru a facilita integrarea lor în societate“, a spus Dan Oprea, reprezentantul Depoului de Artă Urbană, pentru monitorulexpres.ro.

Articolul precedentCadouri oferite de studenții militari persoanelor aflate în suferință
Articolul următorMoment istoric pentru ciclismul românesc! Brașoveanul Eduard Grosu, tot mai aproape de Turul Franței