Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi senatorul liberal Mihail Veştea au avut astăzi o întâlnire la Compania Naţională de Investiţii (CNI), unde au discutat cu directorul general al instituţiei, Manuela Pătrăşcoiu, despre stadiul proiectelor Consiliului Judeţean Braşov şi ale celorlalte autorităţi publice locale braşovene, implementate de CNI în localităţile judeţului şi în municipiul Braşov.

Dintre acestea, cele mai importante sunt construirea Sălii Polivalente a Braşovului şi modernizarea drumului judeţean DJ 102 I Valea Doftanei – Brădet, investiţie care urmează să asigure o alternativă rutieră la traficul de pe DN 1.

De asemenea, au fost trecute în revistă proiectele iniţiate de administraţia judeţeană şi realizate de CNI în domeniul îmbunătăţirii infrastructurii sanitare a judeţului Braşov, respectiv reabilitarea Corpului B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, precum şi alte proiecte investiţionale care ar putea fi puse în operă în perioada următoare.

Despre stadiul proiectului Sălii Polivalente a Braşovului, directorul general al CNI a dat asigurări că în cursul acestei săptămâni, caietul de sarcini privind construcţia obiectivului va fi încărcat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) şi procedurile vor fi demarate, în vederea depunerii ofertelor de către operatorii economici interesaţi.

Termenul prevăzut pentru realizarea Sălii Polivalente este de 36 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 404.556.674,10 lei (peste 83,5 milioane de euro).

Construirea Sălii Polivalente sub forma unui complex multifuncţional este unul dintre cele mai importante obiective demarate de municipalitatea braşoveană în mandatul precedent şi care, în urma discuţiilor purtate de autorităţile locale braşovene cu fostul premier Ludovic Orban, a fost preluat în portofoliul CNI şi inclus în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de sport”, printr-un Ordin al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei din 15 iulie 2020.

Anul trecut, documentaţia tehnico-economică la faza de proiect tehnic şi detaliile de execuţie pentru Sala Polivalentă, elaborate de Municipalitatea braşoveană, au fost aprobate în comisia interministerială. În 25 august 2020 a fost emis avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNI, iar în 24 septembrie a fost adoptată Hotărârea de Guvern necesară pentru predarea-preluarea obiectivului spre finanţare şi execuţie.

Preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a susţinut de la bun început acest proiect, astfel că pe parcursul anului 2020, alături de senatorul Mihail Veştea – la vremea respectivă secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, a participat la mai multe întâlniri de lucru atât la nivel local, cât şi cu oficiali guvernamentali, inclusiv cu premierul de atunci, Ludovic Orban, care au vizat elaborarea proiectului, dimensionarea investiţiei şi stabilirea modalităţii concrete prin care proiectul putea fi preluat în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii.

Conform documentaţiei întocmite de către Biroul de proiectare Dico&Ţigănaş, capacitatea viitoarei Săli Polivalente a Braşovului este de 11.233 locuri, din care 10.075 de locuri în sala principală şi 1.158 locuri în sala secundară (de antrenament). Suprafaţa totală construită va fi de 12.785,90 mp. Sala va fi edificată pe un „relief artificial”, iar fundaţia se va sprijini pe piloni de beton.

„Braşovul are nevoie de o sală polivalentă modernă, de mari dimensiuni, destinată atât competițiilor sportive, cât şi concertelor, conferințelor, congreselor şi activităților culturale, o sală care să respecte standardele naționale și internaționale în ceea ce priveşte organizarea tuturor tipurilor de evenimente. Mă bucur că proiectul a ajuns în stadiul achiziţiei lucrărilor de execuţie şi sper că aceste proceduri se vor desfăşura fără probleme, astfel încât să putem avea un constructor în cel mai scurt timp cu putinţă”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Consiliul Județean Brașov

Articolul precedentPatinatoarea Mihaela Hogaş, prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială
Articolul următorDoi bărbați acuzați că au comis 21 de furturi în 5 județe au fost arestați!