Consiliul Județean modernizează Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie din Sânpetru

După patru încercări eșuate, demararea achiziției pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de construcție aferente obiectivului de investiții „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, a fost în sfârșit încununată de succes.

La data-limită pentru depunerea ofertelor în sistemul electronic de achiziții publice, Consiliul Județean Brașov a primit trei oferte din partea următorilor operatori economici: Asocierea SC ROMFIT GRUP SRL – SC HAR & H SRL, Asocierea SC DELTA CONSTRUCT TRADE SRL – SC Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL și Asocierea SC HiX Consulting SRL – SC ROZINI SRL.

Valoarea estimată a contractului este de 8.566.935,41 lei fără TVA, din care pentru proiectare este prevăzută suma de 174.800,23 lei fără TVA, iar pentru execuția lucrărilor, care include organizare de șantier, construcții, instalații, dotări și montaj, a fost estimată suma de 8.392.135,18 lei fără TVA.

Evaluarea ofertelor este preconizată să dureze aproximativ trei luni.

Proiectul „Reparații capitale, modernizare și eficientizarea energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru”, elaborat de Consiliul Județean Brașov în anul 2017, a fost aprobat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, contractul de finanțare fiind semnat în martie 2018.

Sperăm să recuperăm întârzierile din proiect generate de faptul că încă din august 2018 ne străduim să găsim o firmă care să proiecteze și să execute lucrările de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a corpului de clădire C1 din cadrul Unității Medico-Sociale de la Sânpetru. Avem încredere că dintre participanții la achiziție vom putea selecta o firmă care să se încadreze în termen cu lucrările și să facă o treabă bună”, spune Daniel Gligoraș, administratorul public al județului Brașov.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, susține că „implementarea acestui proiect va determina scăderea cheltuielilor legate de încălzire, concomitent cu creșterea confortului termic în cadrul instituției medico-sociale, ceea ce înseamnă alinierea la standardele europene în asigurarea calității serviciilor de tip medico-social”.

Articolul precedentCondiții și mai bune, de astăzi, pentru transportul în comun din Brașov
Articolul următorHOCHEI: Corona Wolves Brașov, în finala Campionatului Național