Consiliul Județean, SOMAT de instanță! Motivul? Două inscripții maghiare

Tribunalul București a admis joi, 21 martie 2019, acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea (PNL), să îndepărteze două inscripții în limba maghiară de la ieșirea din județul Brașov, către județul Covasna.

Acțiunea în instanță pentru aplicarea legii a fost demarată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, în luna noiembrie 2018, după ce președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a refuzat să aplice legea. Cele două inscripții în limba maghiară, „Brasso Megye” şi „Brasso Megye Tanacsa Jo Utat Kivan”, au fost montate de CJ Brașov în anul 2013, fără o bază legală, cu încălcarea legilației în vigoare în privința inscripționării denumirii localităților în limba minorității.

Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive şi active, ca neîntemeiate. Admite acţiunea. Obligă pârâtul să îndepărteze inscripţiile în limba maghiară „Brasso Megye” şi „Brasso Megye Tanacsa Jo Utat Kivan” amplasate pe indicatorul poartă de intrare in Judeţul Braşov dinspre judeţul Covasna. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecata în suma de 50 lei. Cu drept de recurs in termen de 15 de zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, azi 20.03.2019”, se arată în soluţia Tribunalului Bucureşti.

Sursa: dantanasa.ro

Articolul precedentFOTO Zi specială pentru persoanele cu sindrom Down, din Brașov
Articolul următorÎncepe liga a 4-a de fotbal! Zeci de microbiști din UK, Olanda, Suedia și Norvegia vor veni la primul meci din retur