Reprezentanții Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov au anunțat public de ce a fost luată decizia de a nu se interna copii cu aparținătoare pe timpul stării de urgență și ulterior stării de alarmă, decizie care a fost îndelung dezbătută pro și contra în mediul online.

„Pentru a asigura întrega protecție a pacienților nostri am testat atât copiii internați, cât și pe aparținătorii acestora (dacă a fost cazul). Astfel, s-a creat un izolator care asigură cazarea copiilor de la internare până la primirea rezultatului testului COVID, când sunt preluați de către medicul care îi tratează și transferați pe sectii sau sunt preluați de către spitalele suport COVID, dacă testul este pozitiv”, spun reprezentanții unitătii medicale.

Prin urmare, au fost internate ca însoțitoare doar mamele care alăptează, mamele copiilor cu handicap, mamele copiilor cu afecțiuni oncologice sau neurologice, în limita locurilor disponibile în rezervele din izolator, preferând astfel să fie internat un copil bolnav, în locul unei mame aparținătoare.

În toată această perioadă, spitalul a testat un număr de 545 de pacienți, 275 de aparținătoare și 170 de cadre medicale ale spitalului, costurile fiind suportatate integral de către unitatea medicală.

„Vă asigurăm că măsurile pe care le-am adoptat sunt exclusiv pentru pacienți, pentru siguranța și sănătatea acestora! Suntem convinși că vom fi înțeleși corect, că în această perioadă de criză sanitară, prioritară este viața copiilor bolnavi și nu însoțirea acestora pe perioada internării, ocupând paturi necesare internării altor micuți. Facem un apel la rațiune și vă rugăm să vă amintiți că suntem un spital, care tratează afecțiuni grave prioritare în această perioadă!”, mai precizează reprezentanții spitalului de copii.

Articolul precedentVIDEO Reguli stricte pentru deschiderea teraselor, în municipiul Brașov, din 1 iunie!
Articolul următorSe reiau pregătirile la CSM Corona Brașov!