Eveniment UMANITAR, astăzi, la Biserica Buna Vestire!

Biserica „Buna Vestire” (de lângă Parcul Central) găzduiește astăzi, de la ora 16.30, un concert umanitar de pricesne și cântece bisericești, în sprijinul lui George Oltean, un tânăr brașovean imobilizat la pat și chinuit de o boală care îi amenință fiecare răsuflare.

George, diagnosticat cu sindrom amiotrofic neurogen spinal degenerativ, o formă a distrofiei musculare. George nu mai poate merge de la vârsta de 11 ani, iar din 2004 suferă şi de bronşită super supurativă. În ambii plămâni se acumulează aproape un litru de secreţii, iar ca să nu moară asfixiat este supus unei terapii rudimentare, pe care i-o aplică mama sa. Este nevoit ca zilnic, timp de cinci ore, să tuşească încontinuu pentru a drena secreţiile din plămâni. Pentru a se vindeca, George are la dispoziţie două medicamente – IPLEX sau Translarna, o terapie care constă într-o injecţie ce se administrează zilnic. Tratamentul îl va ajuta cu recuperarea fizică, îl va ridica din scaunul cu rotile, dar în primul rând îi salvează plămânii. Pentru tratamentul cu IPLEX sau Translarna mai trebuie să strângă 11.000 de euro. Mai există o soluţie pentru ca George să-şi revină, însă mult mai costisitoare, transplantul de celule stem.

Evenimentul are loc prin amabilitatea părintelui protopop Dănuț Benga și a părintelui Dacian Zuba, dar și a tinerilor inimoși din ASCOR Brașov Și-au anunțat prezența la acest concert: Rodica Stan, Elena Pădure, Ioana Bozga, Anuța Sagneanca,Viorica Florea, Alexandra Voiculescu, Radu Adam. Un cuvânt de suflet va fi prezentat de Irina Palade și de Ovidiu Grădinar. Vă așteptăm să îl susținem pe George în număr cât mai mare. Donațiile se fac în urna de donații. El are nevoie mai mult ca oricând de noi să-i fim alături cu o rugă și o mână de ajutor. Pentru noi a respira este o normalitate, însă pentru el este o luptă continuă. Vă mulțumim! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, spun inițiatorii.

Articolul precedentVIDEO Turiști străini, în blugi și adidași pe munte, la peste 2.000 de metri altitudine
Articolul următorConcert pascal extraordinar al cvintetului ANATOLY, în această seară, la Biserica Romano-Catolică