Comercianții din stațiunile brașovene, amendați de polițiști

În baza a două planuri de acțiune, ieri, un număr de 24 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Brasov au acționat pe linia combaterii actelor ilegale de comerț și evaziunii fiscale.

Oamenii legii au efectuat o serie de verificări în localitățile Predeal și Bran din județul Brașov la agenți economici care își desfășoară activitatea în zona pârtiilor de schi frecventate de turiști (pârtia de schi „Clăbucet” din Predeal, pârtia de schi „Zănoaga” din Bran).

În acest sens, polițiștii au acționat pentru identificarea comercianților ce desfășoară acte de comerț prin oferirea către turiști de bunuri (produse alimentare și nealimentare de sezon) și servicii (închirierea de echipamente specifice practicării sporturilor de iarnă), cu încălcarea prevederilor legale.

Cu această ocazie au fost verificate un număr de 28 persoane juridice. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 12/1990 și O.U.G. nr. 28/1999, însumând valoarea de 16.000 lei, totodată fiind confiscată suma de 1.018 lei reprezentând bani rezultați din vânzare de produse/servicii ce nu au fost fiscalizați pe casa de marcat.

Articolul precedentCod galben de vreme severă! Avertismentul autorităţilor
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Accident la Predeal! Trafic blocat, pe DN1