COD GALBEN de precipitații, la Brașov

Meteorologii au emis, în această dimineață, o informare de ploi moderate cantitativ, precipitații mixte și intensificări ale vântului. Această informare este în vigoare până pe 26 decembrie, la ora 20.00. O atenționare meteo cod galben va intra în vigoare în această seară, de la ora 20.00 și va expira în dimineața de Crăciun. Fenomene vizate: viscol și strat consistent de zăpadă în zona montană înaltă.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi la deal și la munte, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp. Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania se vor semnala precipitații mixte, apoi vor predomina ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h.

La munte vor predomina ninsorile, la început în zona înaltă, iar din după-amiaza zilei de marți (24 decembrie) și la altitudini mai joase. În special pe creste, se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Meridionali și Occidentali și vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h. Zăpada va fi viscolită si spulberată, iar vizibilitatea va fi redusă semnificativ.

Articolul precedentFOTO+VIDEO Elevii Școlii „Diaconu Coresi” din Brașov învață, de mici, principiile esențiale ale vieții
Articolul următorHOCHEI: Corona, pe 3 în Cupa României