COD GALBEN de ninsori și viscol, din această seară!

După mai multe zile în care am avut parte de vreme frumoasă, cu maxime de peste 15 grade celsius, meteorologii nu au vești prea bune pentru noi. ANM a emis o atenționare cod galben de ninsori și viscol valabilă din această seară, de la ora 20.00, până pe 23 martie, la 2 dimineața. 

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

În vigoare este și o informare meteo de vreme rece, vânt și ninsori, care este valabilă de la lora 18.00, până în dimineața zilei de 25 martie. În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie. În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.

Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei. Temporar, vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

 

Articolul precedentRomânia va testa un vaccin împotriva coronavirus! Într-o lună ar putea începe testările
Articolul următorScrisoare deschisă către autoritățile brașovene, pentru o comunicare transparentă pe perioada pandemiei!