Luni, 23.08.2021, CNAIR. a semnat contractul pentru „Completare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic pentru „Autostrada Brașov – Făgăraș”, cu ofertantul declarat câștigător ASOCIEREA SEARCH CORPORATION S.R.L. – PROTELCO S.A. – LIKE CONSULTING S.R.L. – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGINEERING CONSULTING INC.).

Valoarea contractului este de 18.174.952,71 lei fără TVA,

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Contractul de servicii este structurat astfel:

• Etapa I: 25 luni

Studiu de Fezabilitate: 22 luni
Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire (P.A.C.) și
Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru susţinerea Aplicaţiei de Finanţare: 3 luni

• Etapa II: 6 luni

Proiect Tehnic (P.T.): 3 luni
Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pentru procedura de atribuire a execuţiei lucrărilor: 2 luni
Raport Financiar final: 1 lună.

• Etapa III: 36 luni

Asistență Tehnică acordată Beneficiarului pe durata execuţiei lucrărilor, cu condiţia demarării lucrărilor nu mai târziu de 3 ani de la aprobarea Proiectului Tehnic.

„Acest sector de autostradă, împreună cu sectorul Sibiu – Făgăraș ce urmează a fi promovat la licitație pentru Proiectare și Execuție de Lucrări, va asigura conexiunea Autostrăzilor Ploiești – Brașov și Brașov – Bacău cu autostrada A1, respectiv coridorul IV paneuropean.

Asistența tehnică a fost și ea cuprinsă în contract. Noi, CNAIR, am luat deja legătura cu autoritățile publice locale pentru a ne confirma amplasamentul și investițiile din zonă pentru a le pune la dispoziția Prestatorului. De asemenea, vom pune la dispoziție toate informațiile pe care le deținem în acest moment, oferindu-le o documentație solidă.”, a declarat Mariana Ioniță, director general CNAIR.