Asociația „Clubul Sportiv Montan Altitudine”, de la Râșnov, unde s-au inițiat în alpinism Crina Coco Popescu și Dor Geta Popescu, decedată în 2017, a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Activitatea societății era gestionată chiar de tatăl celor două foste sportive, Ovidiu Popescu.

Mai jos redăm comunicatul integral al DNA Brașov:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Persoană fizică, reprezentant legal al Asociației „Clubul Sportiv Montan Altitudine”, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, ASOCIAȚIA „CLUBUL SPORTIV MONTAN ALTITUDINE”, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, 2 administratori ai unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: În perioada 2012-2014, în contextul derulării proiectului „Cheile Râșnoavei – Turism și Aventură”, reprezentantul legal al Asociației “Clubul Sportiv Montan Altitudine”, beneficiind de ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, mai multe documente false în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene. Documentele respective făceau referire la proceduri de achiziții care nu au fost desfășurate în realitate și la diferite cheltuieli pretins a fi efectuate. Prin aceste demersuri, beneficiarul fondurilor nerambursabile ar fi intrat, pe nedrept, în posesia sumei de 219.446 lei, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului și a popririi asigurătorii asupra conturilor bancare aparținând inculpaților. De asemenea, s-a dispus mai dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin ultimilor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedentHANDBAL: România, calificare MIRACULOASĂ în grupele principale ale Campionatului Mondial
Articolul următorUn nou patinoar în aer liber, la Brașov