Confuzie la Școala Gimnazială „Ovid Densusianu”, miercuri, la prânz. Aproximativ 780 de elevi au fost evacuați din incinta unității de învățământ de către profesori, în timpul cursurilor, la sosirea mai multor autospeciale pentru stingerea incediilor, anunță Bună Ziua Făgăraș.

Pompierii au testat reacția angajaților școlii si modul de organizare al primei intervenții până la sosirea echipajelor profesioniste. Pe un grup de părinți a fost postat un mesaj conform căruia ar avea loc un incendiu, care a fost șters ulterior.

A fost un exercițiu neanunțat pentru gestionarea unei situații de urgență, potrivit directoarei școlii și ISU Brașov, astfel că nici profesorii nu au știu inițial ce se întâmplă, dar au urmat procedurile standard impuse în asemenea situații și i-au evacuat pe elevi.

„La școala noastră, astăzi a fost un exercițiu de incendiu, inopinat, deci nimeni nu a știut nimic. Este ceva normal pentru că noi trebuie să ne pregătim pentru asemenea evenimente. În fiecare an școlar, împreună cu membrii comisiei PSI și de securitate în muncă, noi facem astfel de exerciții, însă atunci clar că îi pregătim pe elevi.

Acesta a fost un exercițiu despre care nu am știut și am constatat că, atât cadrele didactice, cât și elevii s-au comportat exemplar. Chiar dacă unii dintre copilași, văzând atâtea mașini, au avut mari emoții și, poate unii s-au și speriat, din astfel de evenimente avem de învățat”, a declarat directoarea Școlii Gimnaziale „Ovid Densusianu”, Iuliana Aldea, pentru bunaziuafagaras.ro.

Foto: Bună Ziua Făgăraș

Materialul complet, AICI

Articolul precedentCUPA ROMÂNIEI: Antrenorul celor de la FC Brașov, Dan Alexa, a prefațat meciul cu FC Hermannstadt
Articolul următorAccident rutier pe bulevardul Alexandru Vlahuță din Brașov!