Patru localități din județul Brașov au rămas fără apă potabilă în sistem centralizat, de marți 04.06.2019, ora 15.00. Acestea sunt: Racoș, Mateiaș, Dopca și Bogata Olteană.

Astfel, ca urmare a cantităților mari de precipitații căzute în ultima vreme, uzina de apă de la Bogata nu a mai putut trata apa pentru aceste localități și, ca urmare, a fost oprită. De marți, 04.06.2019 și până astăzi, 06.06.2019, alimentarea cu apă s-a realizat din rezervoarele de înmagazinare. În aceste două zile, cantitatea de apă din rezervoare a scăzut până la nivelul rezervei strategice, care nu poate fi utilizată decât în caz de incediu.

Pentru a asigura alimentarea cu apă a locuitorilor din localitățile afectate, vom pune la dispoziție o cisternă de apă potabilă care va ajunge la Rupea, după ora 10.00. Aceasta va deservi cetățenii din zonă după un program care va fi stabilit împreună cu autoritățile locale.

Estimăm că Uzina de apă de la Bogata își va relua activitatea sâmbătă, 08.06.2019, în condițiile în care cantitatea de precipitații se va diminua și se vor micșora scurgerile de apă de pe versanții din amontele barajului Dopca.

“Ne cerem scuze pentru această situație și îi asigurăm pe locuitorii din aceste patru localități că facem toate eforturile pentru ca alimentarea cu apă în sistem centralizat să fie reluată cât mai repede”, au declarat reprezentanții Companiei Apa Brașov.

Articolul precedentPodul de la Budila a intrat în programul de investiții al CFR Infrastructură
Articolul următorSeară Brahms, la Filarmonica Brașov!