Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au investigat activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de risc, aduse din străinătate.

La data de 4 decembrie a.c., polițiștii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov au surprins în flagrant delict un bărbat, în vârstă de 38 ani, din municipiul Brașov, imediat după ce acesta a ridicat un colet expediat din Spania, prin intermediul unei firme de curierat.

În urma verificării coletului, în interiorul acestuia au fost descoperite aproximativ 4.000 grame de cannabis.

La aceeași dată, polițiștii au efectuat 6 percheziții domiciliare pe raza județului Brașov, în urma cărora au fost ridicate alte aproximativ 400 grame de cannabis, un aparat de vidat, pungi specializate utilizate în aparatul de vidat, precum și 5.750 de lei.

În baza probatoriului administrat, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov au dispus reținerea bărbatului de 38 de ani. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, urmând a fi prezentat instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniți de polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic, alături de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.

DIICOT St. Brașov a solicitat la data de 05.12.2019 judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, arestarea preventivă a inculpatului FF cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de: trafic de droguri de risc”, prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 din Codul penal (2 acte materiale) şi „trafic internaţional de droguri de risc”, prev. de art. 3 alin. 1 din Legea nr 143/2000,

Ca stare de fapt se reţine că în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale: la data de 04.12.2019, în timp ce se afla în parcarea din zona Liceului „Aprily Lajos” din Braşov a deţinut în vederea comercializării cantitatea de aproximativ 4 kg. de Cannabis şi la data de 04.12.2019, a deţinut în vederea comercializării la locuinţa lui PMI, situată în municipiul Braşov, str. (…) cantitatea de aproximativ 400 grame Cannabis;

De asemenea se reţine că la data de 03.12.2019, prin intermediul firmei de curierat „BH”, a introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 4 kg. de Cannabis. A fost admisă propunerea de arestare. S-a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

 

Articolul precedentTIR ieşit în decor, pe DN73A
Articolul următorDin peripețiile pompierilor: chemați să forțeze o ușă, au găsit proprietara dormind!