Ca urmare a ploilor abundente căzute în cursul zilei de ieri, 12 decembrie 2021, râul Târlung a crescut în debit foarte mult. Acesta alimentează barajul de apă și Uzina de apă Săcele. Astfel, debitul înregistrat a fost unul de 39.505 l/s, față de un debit mediu de 2.300 l/s. Ca urmare, unul din parametrii de analiză ai apei, mai exact, turbiditatea, a crescut semnificativ.

În consecință, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021, a fost pornită sursa de rezervă foraje ANIF Prejmer și au fost realizate manevre tehnice în rețeaua publică.

Compania Apa Brașov a primit în cursul acestei dimineți mai multe reclamații legate de aspectul apei de la robinet din unele zone ale Brașovului: Onix, Griviței, 13 Decembrie, Codrii Cosminului. Cetățenii au sesizat aspectul opalescent (albicios) al apei de la robinet.

Monitorizăm încontinuu această situație și luăm măsuri pentru a menține furnizarea apei potabile la standardele normale. Facem precizarea că apa furnizată de noi se încadrează în parametri, din punct de vedere microbiologic.

Articolul precedentRomânii, loviți de noi scumpiri în prag de iarnă. Energia și alimentele de bază, în fruntea clasamentului
Articolul următorAutorităţile au anunțat când s-ar putea deschide, oficial, sezonul de schi din Poiana Braşov!