Autoritățile din Brașov, mobilizare exemplară în ziua alegerilor! Aproape 300 de efective formate din polițiști, jandarmi și pompieri

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I., angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din data 06 decembrie 2020, au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov, Gruparea de Jandarmi Mobilă Burebista, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Efectivele angrenate vor acționa cu fermitate, corectitudine și echidistanță pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun.

Astfel, în perioada 05 – 06 decembrie a.c., 280 de efective, dintre care 58 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, 99 de jandarmi și 105  reprezentanţi I.S.U., vor asigura paza şi protecţia a 447 de secţii de votare, din totalul celor 457 ce s-au constituit pe raza judeţului Brașov, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 06 decembrie a.c., 122 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 81 polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Totodată, în perioada 05 – 06 decembrie 2020, 56 de echipaje de poliție rutieră vor desfășura activități pentru prevenirea și combaterea săvârșirii de ilegalități, dintre acestea 28 acționând în data de 06 decembrie 2020.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale și pentru un plus de siguranță, vor fi constituite rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Astfel 97 polițiști brașoveni vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, forțele de ordine  vor fi în misiuni de protecție, atât în ceea ce privește transportul buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov va avea în responsabilitate 137 de secţii de votare, constituite în 94 de locaţii, unde vor fi prezenţi 94 de poliţişti. Inspectoratul de Jandarmi Brașov va avea în responsabilitate 320 secții de votare dispuse în 185 locații, unde vor fi prezenți 196 jandarmi.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

40  pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020  din 06 decembrie 2020.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Brașov au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor din 06 decembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

 

Articolul precedentIncidența cazurilor de SARS-COV-2 din județ!
Articolul următorBilanț coronavirus: 8.072 de cazuri noi și 134 de decese. Vezi situația pe fiecare județ