Aproape 4.000 de braşoveni în carantină, izolaţi sau monitorizaţi

În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, disponibile la ora redactării acestui material, 202 persoane se află în carantină, iar 3.741 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.
■ Astfel, s-au efectuat 2.627 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. Poliția și Direcția de Sănătate Publică Brașov au aplicat două sancțiuni pentru nerespectarea acestor condiții, persoanele respective fiind plasate în carantină instituționalizată și urmând să suporte costurile aferente perioadei de carantină.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, polițiștii și jandarmii au aplicat 419 sancțiuni, în valoare de peste 186.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 33 de convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență, aplicându-se 7 amenzi contravenționale pentru fapte de natură economică, în valoare de 27.500 lei.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.
Instituția Prefectului județului Brașov

Articolul precedentDouă persoane infectate cu coronavirus, la Prejmer!
Articolul următorPrimul caz de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Cronici Zărneşti! Acuze grave aduse managerului de la Braşov!