Sub protecția anonimatului, o farmacistă din județul nostru a povestit pentru Realitatea de Brașov problemele cu care se confruntă de la declanșarea epidemiei de coronavirus.

„Așa cum autoritățile se gândesc să protejeze medicii, asistentele, infirmierele, adică personalul din linia 1, din spitalele în care sunt tratați bolnavii infectați cu coronavirus, la fel ar trebui să se gândească autoritățile și la farmaciștii și asistenții din farmacii. Avem, cei mai mulți dintre noi, care intrăm în contact direct exclusiv cu persoane bolnave, doar mănuși și măști din hârtie. Ceea ce, considerăm noi, este mult prea puțin pentru protecția noastră. Avem nevoie mare și noi, pentru că suntem tot în linia 1, de viziere, combinezoane, mănuși și măști cu protecție ridicată, nu din hârtie.

Nu ne simțim deloc în siguranță, în fiecare zi ne expunem la un pericol foarte mare. Suntem carne de tun. Știm că plecăm sănătoși de acasă, dar nu știm cum ne întoarcem. Nu ne plângem, deși mulți dintre noi am ajuns să lucrăm 10-12 ore pe zi, cerem doar să fim tratați așa cum se cuvine. Simt că îmi expun și familia la un risc foarte mare, atunci când vin de la muncă. Pe această cale cerem Colegiului Farmaciștilor să se adreseze Ministerului Sănătății și să ceară pentru noi echipamente complete de protecție!”, ne-a precizat farmacista din Brașov.

Articolul precedentLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!
Articolul următorCOVID-19. Situaţia la zi, în judeţul Braşov!