Anunţ important pentru angajatori!

 ,,Prin Legea nr. 192/2018 intrată în vigoare începând cu data de 22.10.2018 s-au adus modificări Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

Până la această dată persoanele majore apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social,pentru sumele acordate ca ajutor social erau obligate să presteze lunar un număr de ore pentru acțiuni sau lucrări de interes local.

Odată cu noile modificări legislative persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale care au nevoie de forță de muncă, au posibilitatea să valorifice forța de muncă locală a categoriei de persoane susmenționată pentru desfășurarea activităților sezoniere.

Având în vedere că Direcția de Asistență Socială Brașov este instituția de la nivelul municipiului Brașov cu atribuții în instrumentarea dosarelor beneficiarilor de venit minim garantat, precum și în repartizarea acestora în vederea prestării numărului de ore de muncă, pentru întocmirea planului de acțiune pentru activități sezoniere, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale interesate sunt invitate să transmită solicitările lor în scris Direcției de Asistență Socială Brașov la adresa Brașov, str. Panselelor, nr. 23 până cel târziu în data de 29.11.2018. Solicitările vor cuprinde:

-numărul de lucrători solicitați,

-perioada de desfășurare a activității sezoniere,

-activitatea ce urmează a fi desfășura

Menționăm că în prezent în evidențele noastre se află un număr de aproximativ 50 persoane (muncitori necalificați), majoritatea persoane de sex masculin, obligate să presteze lunar un număr de ore pentru acțiuni sau lucrări de interes local.

Pentru informații suplimentare vă stăm la dispoziție la nr. de telefon 0368469995, e-mail [email protected] sau la sediul nostru din Brașov, str. Panselelor, nr. 23’’.

Articolul precedentFOTO – Copiii născuți prematur au fost sărbătoriți la Maternitatea Brașov
Articolul următorS-a schimbat legea pentru acordarea autorizației anuale de mediu