ANM anunţă: temperaturi anormale, de sărbători!

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Temperaturile maxime vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă.

În perioada 24-25 decembrie sunt anunțate temperaturi maxime de până la 10 grade în zonele joase și 2 grade la munte. De Anul Nou va fi ceva mai frig, însă fulgii de nea își vor face apariția doar la munte.

Săptămâna 9-16 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în nord-vestul teritoriului și în general deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest catitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Săptămâna 16-23 decembrie

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale ale periodei.

Săptămâna 23-30 decembrie

Temperaturile medii se vor situa peste cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

De Crăciun va ninge doar la munte și în zonele înalte de relief. În restul regiunilor, nu vom avea zăpadă, ci soare și temperaturi de până la 10 grade Celsius.

Săptămâna 30 decembrie – 6 ianuarie

Și de Anul Nou va fi cald în aproape toate regiunile. Temperaturile abia dacă vor atinge pragul înghețului pe timpul nopții, iar ziua vor fi ridicate, în unele zone depășind 10 grade Celsius.

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi ușor excedentare, local, în regiunile vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

sursa: meteoromania.ro

Articolul precedentEveniment caritabil, la Biserica „Schimbarea la faţă”
Articolul următorMarian Rasaliu NU mai este prefectul Brașovului!