Anchetă în Europa! Teste pentru COVID-19 deja infectate?

Panica instalată la nivelul continentului european de noul coronavirus riscă să fie amplificată de o știre care cutremură una dintre cele mai afectate țări. Testele pentru depistarea noului coronavirus sunt și ele infectate tot cu coronavirus.

Potrivit Capital, dezvăluirea șocantă a fost făcută de publicația Telegraph, citând surse din cadrul ministerului Sănătății de la Londra. Jurnaliștii scriu că încercarea țării de a mări numărul de teste efectuate zilnic a fost puternic afectată de un mail primit ieri din Luxembourg. Laboratoarele de testare din toată țara au fost avertizate luni să se aștepte la o întârziere în ceea ce privește livrarea noilor teste pentru coronavirus, după ce au fost detectate urme de virus în anumite componente aduse din import.

Anunțul vine după ce guvernul a însărcinat mai multe firme private să importe cât mai multe teste pentru noul coronavirus, în speranța că în curând populația va putea fi testată în masă. Alerta a fost dată de către unul dintre furnizori – firma luxemburgheză Eurofins –  care a trimis luni dimineață un e-mail către laboratoarele guvernamentale din Marea Britanie avertizând că livrarea componentelor cheie numite „sonde și primer” va fi întârziară pentru că a fost a fost contaminată cu coronavirus.

Firma a recunoscut că a existat „o problemă” și a insistat că și alți furnizori privați au suferit aceeași problemă. Nu este clar modul în care s-a produs contaminare, iar jurnaliștii britanici citează surse guvernamentale care afirmă că problema nu va afecta foarte mult testarea populației.

Între timp, guvernul din Downing Street a acuzat departamentul de sănătate publică din Anglia că le-a furnizat miniștrilor informații incorecte cu privire la numărul de teste coronavirus efectuate după ce Michael Gove a susținut că 10.000 au fost finalizate duminică. Numai că doar 8.278 de teste au fost realizate în acea zi.

Guvernul de la Londra și-a propus ca până la jumătatea lunii aprilie să ajungă la 25.000 de teste pe zi. La 24 de ore, după ce dl Gove, cancelarul Ducatului de Lancaster, a declarat că obiectivul guvernului de 10.000 de teste pe zi a fost lovit, iar miniștrii au impus acum 25.000 până la jumătatea lunii aprilie.

Sursa: Capital

Articolul precedentCoronavirus mai face încă două victime, la Brașov!
Articolul următorVIDEO Momentul accidentului de la Predeal, în care un motociclist și-a pierdut viața!