Amenzi de peste 40.000 de lei date de polițiști!

În acest weekend, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat și desfășurat o acțiune pentru depistarea și combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto pe raza județului Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 302 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 44.000 lei, dintre acestea 16 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, fiind reținute 19 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv două infracțiuni pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, unul pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și unul pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii vă reamintesc:

În cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența alcoolului la volan, în funcție de concentrație, fapta se poate încadra astfel:

Contravenție: când aparatul afișează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat.

Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Infracțiune: când aparatul alcooltest afișează o valoare de peste 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare.

În acest caz este obligatorie recoltarea mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorului auto i se întocmește dosar penal.

Fapta se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, condamnarea conducătorului auto pentru săvâșirea acestei infracțiuni atrage anularea permisului de conducere!

Fiți responsabili în trafic!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici sau auditivi.

De asemenea, alcoolul scade concentrarea, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor!

Articolul precedentCea de-a 14-a persoană cu coronavirus a fost confirmată azi!
Articolul următorVIDEO+FOTO Buchete comestibile, de 8 Martie!