Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brasov au desfășurat, ieri după-amiaza, o acțiune pe drumurile nationale din județ, care a vizat respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport și a celor care se referă la circulația pe drumurile publice, precum si reducerea numărului de accidente de circulație în care sunt implicate vehicule destinate transportului de mărfuri.

La actiune au participat 29 politisti rutieri care au controlat un numar de 315 autovehicule de transport mărfuri, au efectuat testarea din punct de vedere al prezentei alcoolului in aerul expirat pentru 210 conducatori auto și au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totala de 10.575 lei. De asemenea, cu ocazia desfasurarii actiunii au fost reținute trei permise de conducere, în vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru un conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice si doua pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului, unor conducatori auto care nu se incadrau in categoria „transport de marfa”.

Conducatorul auto depistat ca a condus sub influenta bauturilor alcoolice avea o alcoolemie de 0.84 mg/l alcool pur in aerul expirat. In acest caz, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului. Inspectoratul de Poliție Județean Brasov recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulație rutieră, pentru un trafic în siguranță.

Articolul precedentFOTO Trafic îngreunat pe DN1A
Articolul următorVIDEO + FOTO Sute de brașoveni au dansat Hora Unirii