Amenzi de aproape 50.000 de lei pentru agenții comerciali

În baza unui plan de acțiune al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, în colaborare cu inspectori din cadrul Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Brașov, au desfășurat, ieri, activități pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse agroalimentare și evaziunii fiscale din acest domeniu.

În acest sens, polițiștii au acționat pentru prevenirea desfășurării actelor și faptelor de comerț fără respectarea prevederilor legale, pentru identificarea comercianților care desfășoară acte de comerț cu încălcarea legislației incidente în vigoare, dar și pentru depistarea celor care au achiziționat și comercializat mărfuri, fără documente legale de proveniență.

Cu această ocazie, în cadrul acțiunii derulate pe raza municipiului Brașov, în intervalul orar 13.30-16.30, au fost verificate un număr de 35 persoane fizice și juridice, care desfășurau activități de comerț cu produse agroalimentare, respectiv activități economice în domeniul alimentației publice. Urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 20 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 12/1990 rep, de O.U.G. nr. 28/1999 rep și de OUG 21/1992,  în valoare totală de  aproximativ  47.000 lei.

De asemenea, ca măsuri complementare dispuse, a fost confiscată suma de 360 lei, reprezentând bani rezultați din vânzare de produse, nefiscalizați pe casa de marcat și întreruperea temporară a activității unui operator economic, care funcționa fără a fi autorizat de către organismele prevăzute de legislația incidentă în vigoare.

Articolul precedentSDEE Transilvania Sud are un nou Centru de Relații cu Utilizatorii, la Brașov
Articolul următorCadavrul unui bătrân, descoperit la Crihalma