Alertă meteo! Se strică vremea de Crăciun

Meteorologii au emis o informare cod galben de precipitații, valabilă pentru mai multe județe din țară, printre care și Brașovul. Acesta va expira în dimineața de Crăciun. O altă atenționare meteo de ninsori intră în vigoare chiar din această noapte și este valabilă pentru Ajunul Crăciunului. 

Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăși 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul și estul țării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.

Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord și centru se vor acumula 10…15 l/mp și izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În centrul, estul și sudul teritoriului, vor fi condiții pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marți (24/25 decembrie)se va forma ghețuș.

Și din această dimineață, de la ora 2.00, până seara, la ora 21.00, este în vigoare o atenționare meteorologică. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi și în Maramureș și local în nordul și estul Transilvaniei.

 

Articolul precedentULTIMĂ ORĂ: Femeie în comă, după ce a fost lovită de mașină
Articolul următorULTIMĂ ORĂ: Cod galben de vânt puternic