Alcool sanitar contrafăcut, comercializat la Brașov!

În această perioadă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, au intensificat activitățile de prevenire și combatere a ilegalităților economice.

Astfel, la data de 30 martie 2020, polițiștii au desfășurat o acțiune pe linia comercializării produselor sanitare, ocazie cu care au constatat faptul că o societate comercială din Ilfov, ar fi comercializat unei societăți care își desfășoară activitatea în județul Brașov, soluție de curățenie, ducând în eroare reprezentanții firmei brașovene, cu privire la faptul că produsul achiziționat ar fi alcool sanitar. În urma activităților efectuate în cauză, polițiștii au indisponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 1.128 recipiente (a câte 500 ml), despre care există suspiciuni cu privire la conținutul și calitatea acestora.

Cu privire la aspectele constatate, polițiști de investigare a criminalității economice Brașov s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse” faptă prevăzută și pedepsită de art. 357, alin. 1 din Codul Penal și “înșelăciune” faptă prevăzută și pedepsită de art. 244, alin. 1 din Codul Penal, dosar instrument sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Totodată, în cursul zilei de 30 martie a.c., polițiștii au verificat un număr de cinci societăți comerciale care au ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul al produselor de igienă și dezinfectanți, ocazie cu care au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999.

Articolul precedentÎncă 1.500 de teste COVID-19, la Brașov
Articolul următorOm de afaceri din Brașov, infectat cu COVID-19!