Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, dar și reprezentatul Asocierii Electrogrup – Electroprecizia AG SRL, au semnat contractul pentru „Proiectare și execuție Balizaj – contrucții și instalații – etapa a III-a AIBG, proiectare și execuție Amenajare Bandă Pistă – etapa a III-a AIBG”.

Valoarea totală a contractului este de 65.598.566,25 lei (55.124.845,60 lei fără TVA, din care partea de proiectare înseamnă 2.311.528,94 lei, iar execuția lucrărilor este de 52.813.316,66 lei, la care se adaugă TVA în valoare de 10.473.720,66 lei).

Potrivit contractului, în ceea ce privește proiectarea și execuția construcțiilor și instalațiilor balizajului sunt prevăzute 3 luni pentru realizarea documentațiilor tehnice, 3 luni pentru execuția lucrării și o perioadă de garanție de 60 luni. Pentru realizarea documentațiilor tehnice vor fi alocate 3 luni, execuția propriu-zisă a lucrării va dura 8 luni, iar garanția va fi tot de 60 de luni.

Subcontractanții propuși de către Asocierea Electrogrup – Electroprecizia AG sunt Viarom Construct, care urmează să subcontracteze 57% din execuția lucrărilor la banda pistei, SC Tractebel Engineering SA, care va prelua 4% din proiectarea sistemului de balizaj și din proiectarea benzii pistei, și SC COL-AIR Trading SRL, care se angajează să realizeze 26% din execuția instalării sistemului de balizaj.

Arhitectul Dorin Ștefan, cel care a creat soluția arhitecturală pentru Terminalul AIBG, și reprezentantul BOG’ART SRL – firmă care alături de firmele UTI Grup SA și UTI Facility Management SA proiectează și construiește Terminalul de pasageri al Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, prezintă stadiul la zi al proiectului.

Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului AIBG din cadrul CJ Brașov, spune că în momentul de față proiectarea a avansat foarte mult. Documentațiile complete pentru obținerea avizelor de la instituțiile abilitate au fost depuse, unele dintre acestea fiind deja obținute. Dorința conducerii administrației județene este ca până în 15 decembrie întreaga documentație pentru proiectul tehnic să fie gata. În ceea ce privește modul cum va arăta Terminalul, în urma discuțiilor dintre arhitect și  constructor se va opta pentru utilizarea materialelor de cea mai bună calitate, în culori care să creeze în spațiul interior o ambianță liniștită și relaxantă.

Proiectul Aeroportului Internațional Brașov înaintează cu pași repezi. Am convingerea că în cel mai scurt timp vom avea toate avizele proiectului tehnic și vom putea depune documentația pentru obținerea autorizației de construire a Terminalului de pasageri. Astfel, anul viitor, imediat ce vremea va permite vom putea da ordinul de începere a lucrărilor pe amplasamentul de la Ghimbav. Potrivit contractului, Terminalul va fi gata în nouă luni de la demararea lucrărilor”, declară președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Date tehnice Terminal:

Suprafața construită: 4092 mp

Suprafața subsol: 3113 mp

Suprafața parter: 4092 mp

Suprafață etaj:  4575 mp

Aria desfășurată: 11780 mp

Volum: 64775 mc

Înălțime subsol: 4,30-4,20 m

Înălțime parter: 5,95 m

Înălțime etaj: 4,05-7,27 m

Suprafață terase construite deschise și acoperite, în afara perimetrului construit al terminalului, care vor face parte din viitoarea extindere:  510 mp (spre parcarea publică pe laturile nord-est și sud-vest). Contractul de proiectare și execuție a Terminalului are valoarea de 145.581.179,94 lei (inclusiv TVA).

Articolul precedentVIDEO Primul premier din istorie care va lua parte la comemorarea evenimentelor din 15 noiembrie 1987
Articolul următorTrafic îngreunat, pe DN1!