A murit cel mai important jucător din istoria echipei FC Brașov

Fotbalul braşovean este lovit de o cumplită tragedie. Nicolae Pescaru, cel mai mare fotbalist la Braşovului, a murit în această după-amiază, la vârsta de 76 de ani, pe care îi împlinise pe 27 martie, după o lungă perioadă în care s-a luptat cu boala.

„Tata a murit astăzi, după o lungă suferinţă. Luni trebuia să meargă din nou la spital. Nu a mai apucat!”, a spus, pentru Monitorul Expres, Lara Frumosu, fiica legendarului fotbalist.

Timp de 19 ani (1962-1981), Nicolae Pescaru a îmbrăcat doar tricoul lui „Steagul Roşu“. „Il Capitano“ a evoluat în 311 meciuri în prima ligă, la care se adaugă alte câteva sute în Divizia B şi Cupa României. „Nu am ţinut o socoteală exactă, dar cred că am jucat peste 600 de meciuri pentru «Steagu’»“, spunea Pescaru, care era originar din Breaza (Prahova) şi care a strâns şi patru selecţii la naţionala României.

Pescaru este urmat în acest clasament de Iuliu Jenei, cu 303 partide, şi Ioan Naghi, cu 286 meciuri. Fostul mijlocaş mai deţine şi recordul de goluri marcate pentru FC Braşov, 62 de goluri în Divizia A, el fiind urmat de Mugurel Buga şi Marian Ivan, ambii cu câte 57 de goluri. Cariera de antrenor şi-a încheiat-o la Şoimii IPA Sibiu, pentru care a evoluat în 15 meciuri şi a scris un gol în perioada 1981-1982. Ca junior a evoluat pentru Beclean, Progresul Făgăraş şi Chimia Făgăraş.

Sursa: monitorulexpres.ro

Articolul precedentRestricții de circulație, astăzi, la Brașov
Articolul următorStatisticile alegerilor europarlamentare din județul Brașov