A fost semnat contractul pentru achiziția autobuzelor electrice și hibrid

Brașovul va avea, din 2019, 32 de autobuze electrice și 20 hibrid. Zilele acestea a fost semnat contractul între Primăria Brașov și Agenția Fondului de Mediu.

Valoarea totală a proiectului este de 137 de milioane de lei, din care fonduri nerambursabile, de la Agenția Fondului de Mediu, 109,6 milioane de lei. Municipalitatea a virat, deja, în contul Trezoreriei, suma care îi revine ca și cofinanțare, de 27,4 milioane de lei.

,,Sunt foarte bucuros de semnarea acestui contact, mai ales pentru ca a fost o competiție destul de mare pentru accesarea acestor fonduri, iar dintre toate orașele care au aplicat, doar Brașovul și Bucureștiul au reușit sa le acceseze. Municipalitatea va demara in prima parte a anului viitor procedura de achizitie. După ce vom face achiziția, conform contractului cu AFM, vom putea face decontările. Aceasta investiție va fi completată și cu celelalte achiziții de mijloace de transport nepoluante (troleibuze, autobuze electrice, autobuze hibrid), noul garaj al RATBV, benzi dedicate pentru autobuze, toate cu finanțare europeană și cofinanțare de la bugetul local de 2%, la care se adauga, speram, finanțarea de la AFM pentru stațiile de încărcare electrice.

Toate acestea se încadrează in planul nostru privind calitatea aerului și sunt convins ca măsurile prevăzute in acest plan vom reusi sa le implementam pana in 2023, așa cum ne-am angajat atat in fata brasovenilor, cât și a Uniunii Europene. Doresc sa ii mulțumesc doamnei ministru Gratiela Gavrilescu pentru tot sprijinul pe care ni-l acorda in implementarea acestui plan, cât și pentru sprijinul acordat in vederea organizării, la Brasov, reuniunii comisarilor de mediu ai UE din luna aprilie. Doresc sa le mulțumesc și celor din Minusterul Mediului și AFM pentru toate sfaturile pe care ni le dau pentru a reusi implementarea măsurilor pe care ni le-am asumat.

Tot in zona de protecție a mediului, vreau sa va anunț ca in prima parte a lunii ianuarie vom avea o discuție la MDRAP avand ca tema inchiderea rampelor de depozitare a deșeurilor neconforme. Sper ca in cel mai scurt timp, impreuna și cu cei de la AFM, sa găsim cele mai bune soluții pentru a rezolva și aceasta situație”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru, la semnarea contractului de finanțare.

Articolul precedentFOTO + VIDEO Accident, pe drumul spre Poiana Brașov
Articolul următorCea mai scumpă stațiune din România, arhiplină!