A fost lansată licitația pentru proiectarea Sălii Polivalente

Săptămâna aceasta a fost publicat anunţul de participare privind elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru ,,Construire Complex Multifuncţional – Sală Polivalentă”.

Am postat pe SICAP anunţul de licitaţie pentru elaborarea SF-ului şi a proiectului tehnic pentru construirea sălii polivalente de la fostul stadion Municipal. Am pregătit cu multă atenţie această procedură, pentru a fi siguri că nu vor exista piedici în derularea acestei licitaţii, dar şi pentru a ne asigura că vom avea un proiect care să fie implementat în cele mai bune condiţii, mai ales că am beneficiat şi de experienţa celor din Cluj, singurii din România care au mai construit o astfel de sală.

Din acest punct de vedere, pot spune că avem un avantaj, pentru că acum ştim care sunt greutăţile care pot apărea în timpul realizării unui astfel de proiect. Un alt avantaj al Braşovului este suprafaţa generoasă de care dispune pentru construirea acestei săli – vorbim de aproximativ 10 hectare – astfel că avem o flexibilitate mai mare în elaborarea proiectului, dar şi în amenajările exterioare, plecând de la parcări şi ajungând la zone verzi, zone de promenadă, terenuri de sport în aer liber.

Proiectantul va trebui să ţină seama de faptul că această sală va trebui să asigure condiţiile necesare pentru desfăşurarea de competiţii sportive la nivel olimpic, dar şi să fie îndeajuns de flexibilă, astfel încât să putem organiza concerte sau alte evenimente culturale sau sociale. Sper să finalizăm cât mai repede licitaţia pentru SF şi proiectare, astfel încât să putem avea un termen clar pentru realizarea acestui proiect. Este un proiect care va aduce beneficii vieţii sportive şi culturale din oraşul nostru, economiei şi statutului de oraş turistic al Braşovului, iar aceste lucruri vor fi benefice pentru fiecare braşovean, a declarat primarul George Scripcaru.

Detalii procedură:

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 07.12.2018, ora 15.00.

Tipul procedurii: licitaţie deschisă.

Criteriul de atribuire Cel mai bun raport calitate-preţ, astfel:

Preţul ofertei. Componenta financiară – 40 %

Experienţa experţilor cheie. Experienţa concretizată în numărul de proiecte/contracte la nivelul cărora au îndeplinit același tip de activități sau activități similare celor pe care urmează sa le îndeplinească în viitorul contract – 24 %

Demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum şi o planificare adecvată a resurselor umane şi a activităţilor – 36 %

Valoare: 3.375.000 lei + TVA.

Durata de execuţie a documentaţilor: 9 luni pentru elaborare SF şi PT.

Finanţare:  buget local.

Detalii temă de proiectare:

Soluţia  propusă

Prin tema de proiectare se solicită realizarea unei săli multifuncţionale cu scopul de a oferi o dotare modernă pentru organizarea de evenimente sportive în sală, concerte, congrese şi alte evenimnete culturale, pe amplasamentul fostului Stadion municipal, în zona de nord a municipiului Braşov, strada Cristianului.

Pe terenul studiat se prevăd următoarele construcţii:

Sală polivalentă cu o capacitate de aproximativ 10.000 de locuri în condiţiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferintelor, congreselor şi activităţilor culturale, cu respectarea regimului de înălţime precizat în CU şi cu respectarea normelor în domeniu care să permită omologarea sălii la standarde naţionale şi internaţionale şi care să asigure organizarea unei mari varietăţi de evenimente. Capacitatea exactă a Sălii Polivalente se va stabili în funcţie de prevederile Federaţiilor internaţionale ale sporturilor care se preconizează a fi organizate, astfel încât să poată fi organizate competiţii de nivel Liga Campionilor sau Jocuri Olimpice.

Parcare amenajată la subsol si la nivelul solului.

Amenajare exterioară – zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, zone de acces, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant etc.

Articolul precedentFOTO – Copiii nevăzători, activitate la muzeu
Articolul următorDouă incidente rutiere, astăzi, pe drumurile din județ