Săptămâna aceasta (18 – 24 iulie 2022), Filarmonica Brașov îi așteaptă pe brașoveni la mai multe evenimente noi!

În această seară, de la ora 20.00, Filarmonica Brașov continuă seria Tuesday’s Jazz cu un recital al Sorinei Rotaru numit Open Your Wings.

Apoi, vineri de la ora 19 (o schimbare față de concertul obișnuit de joi de la ora 20), orchestra Filarmonicii Brașov va cânta într-un concert care va fi parte din festivalul SoNoRo Musikland.

Concertul va avea loc în piața Sf. Ioan și va fi condus de dirijorul brașovean Cristian Oroșanu, iar soliștii vor fi artiști ai festivalului: Răzvan Popovici (violă), Justus Grimm (violoncel) și Thorsten Johanns (clarinet).

În program sunt următoarele piese:

Wolfgang Amadeus Mozart – Uvertura Operei ”Nunta lui Figaro”, K.492
Piotr Ilici Ceaikovski – Variațiunile Rococo pentru violoncel și orchestră, op. 33
Max Bruch – Dublu concert pentru clarinet, violă și orchestră în mi minor, op. 88

Duminică, tot în piața Sf. Ioan va avea loc evenimentul Stand with Ukraine (Solidari cu Ucraina). În cadrul acestui eveniment, care va începe la ora 11 dimineața și va dura până seara, vor avea loc master class-uri, o expoziție de artizanat, se va oferi mâncare și vor avea loc și momente de dans și muzică.

Pentru toate evenimentele, accesul în piață este gratuit, iar pentru locurile pe scaune se pot cumpăra bilete cu o oră înainte începerea concertelor.

Tot săptămâna aceasta, în Brașov va începe și a 3-a ediție a Festivalului Cultural Internațional „Arta Sonoră”. Filarmonica Brașov este parteneră a acestui festival, care propune o serie de evenimente muzicale care se vor desfășura la Sala Patria. Acestea includ un recital de harpă și vioară și chiar și un recital de pian la 6 mâini.

Evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc între 23 și 31 iulie iar accesul este gratuit. Detalii despre fiecare eveniment în parte se găsesc pe pagina de Facebook a Filarmonicii Brașov și pe siteul instituției.

Articolul precedentDorin Iacob, verdict despre caracatița de pe Otopeni: Facem bani sub motivul că suntem ocrotiți de servicii
Articolul următorMinistrul Virgil Popescu: „În cel mai rău scenariu, eu ii asigur pe romani ca avem suficiente rezerve de gaze”